• +36 70 560 5918 • hello@mantrajoga.hu

  • 1027 Budapest, Margit körút 31-33.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Anyák a jógaszőnyegen – továbbképzés (nemcsak)jógaoktatók számára

A várandósság, a szülés, majd a gyermekágyas időszak s a babával együtt töltött idő, az ő gondozása (szoptatás, hordozás, a gyermek emelgetése, stb.) olyan változásokat okoznak a női szervezetben, melyek következtében az édesanyák több figyelmet, s számos gyakorlat során módosításokat igényelnek annak érdekében, hogy a több helyütt túlterhelt ízületeiket, izmaikat kímélhessük, a felborult izomegyensúlyt visszaállíthassuk, a kialakult tartáshibákat korrigálhassuk.
Ha az édesanyák ezeket figyelmen kívül hagyva folytatják a korábbi edzésformáikat vagy gyakorlási rutinjukat, ott felvéve a fonalat, ahol a várandósság elején letették, komolyabb sérüléseket, krónikussá váló mozgásszervi panaszokat szerezhetnek. A hagyományos jógaászanák egy részét is szükséges lehet módosítani, vagy akár kihagyni, amíg a szervezet korábbi egyensúlya, ereje visszaáll.
A tanfolyam során a lábujjaktól a nyakcsigolyákig végighaladunk az egész testen, és sorra vesszük a lehetséges problémákat, azok okait, megoldási lehetőségeit, rendszerszerű összefüggéseiben szemlélve mindezeket.

A képzést tartja: T. Ozorák Zsuzsanna, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, hatha-, kismama- és babásjóga-oktató:

“20 éve masszírozok, több mint 10 éve oktatok jógát, s 10 éve tanítok különböző képzéseken jógaoktatókat. Masszázsterapeutaként, jógaoktatóként és két gyermek édesanyjaként napi szinten gyakorlom a tudatos érintést, mely feszültségoldó, gyógyító, lazító hatású, s a tudatos jelenlét elérésének egyik kiváló eszköze. Az óráimon, képzéseimen épp ezért előszeretettel alkalmazok kontaktgyakorlatokat, melyek során az ászanákat és az azokra rávezető gyakorlatokat valamint a levezető pozíciókat egy – esetenként akár két – segítő társ közreműködésével hajtjuk végre. Az oktatók számára ez ötletekkel szolgálhat az ászanák manuális igazításának lehetőségeire, illetve akár saját gyakorlásuk pontosítására.

Szeretettel várok minden érdeklődőt: minden oktatót, akinek az óráira olyan nők járnak, akik már szültek, legyenek akár babás, vagy hatha jóga oktatók; illetve azokat a jógagyakorlókat, akik a szülés után tudatosan, kíméletesen, testük jelzéseire odafigyelve szeretnék visszanyerni korábbi erőnlétüket.”

A képzés ára 22 000 Ft, előre utalással 20 000.
A helyedet legalább a tanfolyam felének befizetésével biztosíthatod.
Minimum 5 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

Jelentkezni vagy további részletekről érdeklődni a hello@mantrajoga.hu emailcímen vagy a 06705605918-as telefonszámon tudsz.

Szeretettel várunk!

Részletek
  • Kezdet: június 15. @ 14:00
  • Vége: június 16. @ 14:00