• +36 70 560 5918 • hello@mantrajoga.hu

  • 1027 Budapest, Margit körút 31-33.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A születés a várandósság időszakának lezárása. Ilyenkor nem csak baba születik, hanem (többedik gyermek esetén is) anya, apa és a család is megszületik.
Ahhoz, hogy ez az esemény felejthetetlen élménnyé váljon mindenki számára érdemes előre felkészülni. A régi korokban a szülés-születés, mint szertartás, egy rituális életesemény volt jelen a mindennapokban és mindeközben a segítők feladata volt felkészíteni és kísérni a kismamát, a baba érkezését.
Napjainkban a szülés kísérés feladatát az orvosok, szülésnők, ápolók, esetleg dúlák, bábák látják el. A felkészítés gyakran csak a körülmények bemutatására korlátozódik. A segítő technikák, légzések elsajátítása és a lelki felkészítés azonban elmarad.

A vajúdás alatt rengeteg technika segítheti a kismamákat ellazulni, ráhangolódni a folyamatra és ezáltal hatékonyabbá tenni minden percet.
Minél több információ áll a rendelkezésedre, annál könnyebben tudod eldönteni, hogy mit érzel a legjobbnak babád és a te számodra.

A tanfolyamon szerepelnek a fájdalom kezelését és a gátvédelmet segítő légzés technikák.
Megismerkedünk néhány a szülés beindítását segítő praktikával, átbeszéljük a különböző gyógynövények, illóolajok alkalmazását, megtanuljuk a páros masszázs és a gát masszázs metódusát. Megtanuljuk a vajúdást és a baba behelyezkedését segítő (jóga) pozíciókat, vizualizációs technikákat, és légzőgyakorlatokat. Végül pedig összegezzük, hogy mit tehet a szülésnél jelen levő segítő, legyen az férj, édesanya, barátnő stb.

A tanfolyam során olyan jellegű gyakorlatokat is végzünk, amelyek segítik ráhangolni a testet a medence nyitására, illetve a méhszáj nyílására, amik csak a 35. héttől kezdve végezhetők.
(Amennyiben nem töltötted be a 35. hetet a tanfolyamig, kérjük jelentkezéskor jelezd, mert bizonyos gyakorlatokat így nem végezhetsz majd.)

A foglalkozás ára: 8000 Ft/alkalom (érkezhetsz egyedül, pároddal vagy bárki segítővel). Vezetik: Vizes Tilda és Regőci Gyöngyi vaisnava jógamesterek, kismama és baba-mama jóga oktatók.

Részletek
  • Date: 2019. 08. 23.
  • Time: 17:00