• +36 70 560 5918 • hello@mantrajoga.hu

  • 1027 Budapest, Margit körút 31-33.

Slow Jóga

Slow jóga

– ájurvédikus szemlélettel
Lassan jársz, tovább érsz – mondják a bölcsek. Mert bizony „lassan érik a jó.” A mai világ embereként szinte mindannyian látványos, azonnali hatásra vágyunk, türelmetlenül kapkodunk, mindent gyorsan csinálunk és csupán megszokásból végezzük a mindennapi feladatainkat. Azonnal futni szeretnénk, még mielőtt megtanulnánk nem hogy járni, de stabilan állni a lábunkon. Pedig lelkünk mélyén jól tudjuk, az élet valódi szépsége lassan, már-már észrevétlenül történik, tűzijáték és dráma nélkül. Mint ahogy a magból egyszer csak hajtás, majd fa, virág s végül gyümölcs lesz.
Ebben a lelassult szellemben jógázunk minden szerda este 18 órától Katival – tudatosan, időt hagyva mindennek és mindenkinek. Az órákon újra és újra visszatérünk a középpontunkba, hogy megtapasztaljuk a jelenpillanat varázsát, s ennek köszönhetően a gyakorlás fokozatosan megérkező ajándékát.
A másfél órás foglalkozás alapja a tradicionális hatha jóga, a jól ismert ászanák mellett kibővítve olyan finomenergetikai módszerekkel, mint a pránajáma vagy a mudrák, illetve mantrák használata. Az ájurvédikus szemlélet továbbá figyelembe veszi a természeti elemeket, az aktuális évszakot, időjárást, az egyéni adottságokat és az életmódbeli szokásokat.
A testhelyzetek tudatos felvétele és kitartása, a relaxációs technikák, a légzésszinkronban végzett áramlások, valamint a figyelmünk vezetése által létrejött fókuszált elmeállapot megtanítja az idegrendszert emlékezni és felismerni a testünk által küldött üzeneteket és az éber jelenlét örömteli élményét, mely készségek könnyen beépíthetők a hétköznapokba is. Ezáltal szépen, könnyedén átválthatunk egy tudatosabb, stresszmentesebb és egészségesebb életmódra. Persze fokozatosan, nem sietve, lépésről-lépésre, hogy hosszútávú legyen a siker és eredmény.
Mindez hétköznapi nyelven, oldott légkörben, így bátran jöhetnek kezdők és haladók, fiatalok és szépkorúak egyaránt.