• +36 70 560 5918 • hello@mantrajoga.hu

  • 1027 Budapest, Margit körút 31-33.

Immunerősítő hatha jóga – ájurvédikus szemlélettel

Immunerősítő hatha jóga - ájurvédikus szemlélettel

Sokat halljuk manapság azt a két elcsépeltnek hangzó, ám nagy igazságot tartalmazó jótanácsot, hogy az egészséged érdekében erősítsd az immunrendszered és csökkentsd a stresszt az életedben. Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés: mégis hogyan?
A másfél órás foglalkozás alapja a tradicionális hatha jóga, a jól ismert ászanák mellett kibővítve olyan finomenergetikai módszerekkel, mint a pránajáma vagy a mudrák, illetve mantrák használata. Az ájurvédikus szemlélet továbbá figyelembe veszi a természeti elemeket, az aktuális évszakot, időjárást, az egyéni adottságokat és az életmódbeli szokásokat.
Immunrendszerünk egy komplex mechanizmus, mely függ a hormonális egyensúlytól, a megfelelő nyirokműködéstől, vérkeringéstől, a tápanyagok felszívódásától, a méregtelenítő és védekező folyamatoktól. Ennek fényében a gyakorlás során olyan területekre fókuszálunk, mint a mirigyek és energiapályák tisztítása, az ízületek mozgékonysága, a helyes izommunka, a belső szervek masszírozása és helyükre kerülése, az erőközpont aktiválása, az energiazárak használata. A testhelyzetek tudatos felvétele és kitartása, a relaxációs technikák, valamint a figyelmünk vezetése által létrejött tudatos elmeállapot megtanítja az idegrendszert emlékezni és felismerni a testünk által küldött üzeneteket, melyek a mindennapok során is alkalmazhatók. Ezáltal válik könnyebben kezelhetővé a stressz és elkerülhető a betegségek kialakulása.
Mindez hétköznapi nyelven, oldott légkörben, bátran jöhetnek kezdők és haladók egyaránt.