• +36 70 560 5918 • hello@mantrajoga.hu

  • 1027 Budapest, Margit körút 31-33.

Oktatók

Gyöngyi

2010-ben találkoztam először a jógával, egy üzleti kiküldetésen Madridban. Egy stresszes munkanap után mentem el egy hot jóga órára és az óra végén teljesen megújulva jöttem ki, ekkor tudtam, hogy megtaláltam azt a mozgást, ami igazán nekem való.

Tilda

Őszintén bevallom, életem meghatározó részében nem voltam egy sportember. Sok mozgásformát kipróbáltam, de egyik sem kötött le hosszútávon. Valami mindig hiányzott. Majd hosszú kutatás után végül a jógával körülbelül 2011 vége felé kerültem először kapcsolatba, amely találkozás mondhatni „szerelem volt első mozdulatra”.

A jóga 2010-ben talált rám egy üzleti kiküldetésen Madridban. Egy stresszes munkanap végén kötöttem ki egy hot jóga órán és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire megdolgoztatott és egyben fel is töltött.

Egy pár évig gyakoroltam a világ több pontján, amikor volt egy kis szabadidőm felkerestem a legközelebbi jógastúdiót, ahol éppen dolgoztam. Johannesburgban egyik kedvenc órám után köszöntem el a hely tulajdonosától azzal, hogy egyszer szeretném Magyarországon a saját stúdiómban fogadni a vendégeket. Akkor még csak egy szép álomnak tűnt!

Mikor újra Magyarországon éltem, elkezdtem kutatni a számomra legideálisabb jógaoktatóképzést, és egy barátom ajánlására a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester képzésére iratkoztam be. A főiskola nemcsak az elvárásaimat teljesítette, hanem annál sokkal többet is nyújtott. Megértettem, hogy miért több a jóga puszta testgyakorlásnál, örök érvényű lelki tanításokat tanultam és a jógát, mint önismereti utat kezdtem el járni. Vegetáriánus lettem és a jógikus alapelveket a mindennapokban is elkezdtem alkalmazni.

Az álom 2016-ban lett valóság. A főiskolán végzős hallgató voltam, tanársegédként is dolgoztam és elkezdtem Érden egy jógastúdióban nyilvános órákat is tartani. Jött egy lehetőség, hogy kiszálljak a multivilágból és a saját lábamra álljak. Találtam egy csodálatos helyet a Margit körúton és 2016 szeptemberében megnyitotta a kapuit a Mantra Jógastúdió.

Mindeközben 2014-ben született egy kislányom és a várandósság alatt a jóga gyakorlás még különlegesebb élmény volt. Rengeteget segített abban, hogy a bennem növekvő pici élet fogadására testileg és lelkileg is felkészüljek. 2016 júniusában szereztem kismama jóga oktatói oklevelet a Saraswati Alapítványnál, így már vissza tudom adni azt az élményt a kismama vendégeimnek, amit én is megéltem.

A jóga gyakorlásban szeretem a változatosságot. Vinyásza flow és Unnata aerial jóga oktatói továbbképzéseket is végeztem 2017-ben, mindkettőt rendszeresen gyakorlom és tanítom.

A tanítás számomra mindig az emberről szól. Egyik kedves tanárom szavait idézve „nem csak egy tornatanár vagyok”, a jógaoktatásban a csodát az jelenti, hogy a vendégek az óra végén lelkileg is feltöltődve nyitják ki a szemüket a relaxáció után.  Különösen szeretem, ha táborban vagy workshopokon a lelki tanításokról, tudatosságról is mesélhetek, átadhatom azt, amit én is napról napra törekszem megvalósítani az életemben.

 

Ezek után sajnos kisebb-nagyobb szünetekkel tarkított szakasz következett számomra a jóga útján, azonban minden egyes újrakezdéskor éreztem, hogy igazából mennyire hiányzik számomra a mindennapi jógagyakorlás. Ennek köszönhetően 2013 decemberében véglegesen eldöntöttem, hogy életem szerves részévé teszem a jógát, ekkor még elsősorban önmagam miatt. Ekkor találtam rá a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolára és jógatanfolyamaira. Itt idővel ráébredtem, hogy már nemcsak magam miatt tanulok és fejlesztem tudásom, hanem mindinkább azért, hogy később másokkal is megoszthassam azt az élményt, melyet a jóga számomra jelent, fizikailag és mentálisan egyaránt. Végül 2017-ben sikeres záróvizsgát téve Vaisnava jógamester diplomát szereztem.

Főiskolai tanulmányaim alatt két, számomra kiemelten fontos oktatóképzésen is részt vettem, Kismama és Baba-mama jógaoktatói, valamint Gerincterápiás jógaoktatói oklevelet szereztem.

A jóga maga számomra nem csak a testgyakorlásból áll, igyekszem életemben minden aspektusát gyakorolni, a mindennapjaimba beépíteni, megélni és mindig tovább haladni, tudásomat bővíteni.
Bármit is teszel, azt szívből kell csinálni, úgy, hogy megtaláld benne önmagad, és tudd, hogy ezáltal jó irányba tartasz – számomra ez az egyik legfontosabb kihívás volt az életben, s érzem a jógában megleltem a saját utam és önmagam.

 

 

 

 

Kati

A jógában az a jó, hogy mindenkiben ott lakozik. Kisgyerekként imádtam fejjel lefelé lógni a mászókákon, szegény anyukám rémületére, aki idővel feladta a fegyelmezést, inkább nem nézett oda.

Anett

2010 tavaszán egy daganatos műtét után találkoztam először a jógával. Az akkori jógaoktatóm, aki egyben az angol tanárom is volt, látta rajtam, hogy nem találom a helyem a műtét után. Az ő javaslatára kezdtem el jógázni, ami szerelem volt első látásra, tapasztalásra.

Később versengtünk a barátnőimmel, ki tud jobban spárgázni, gyertyázni, hídba lemenni. Majd kamaszkoromban sokat kísérleteztem azzal, hogyan lehet tudatosan irányítani az álmaimat és megfigyelni az elalvás pillanatát. Persze akkor még nem hívta ezt senki jógának.
1978-ban születtem, tehát túlléptem a bűvös 40-et, amin túl, azt mondják, az ember már csak öregszik. Én ehelyett inkább azt vallom, hogy ha időnként fejjel lefelé vagy egyéb intelligens testhelyzetekben szemléljük a világot, fiatalon tarthatjuk magunkat. A jóga számomra öröm, szabadság és tudatosság. Nem csupán testedzés, hanem egy elmeállapot, amely visszarendez a saját középpontodba, ahol minden a helyére kerül. Mellékhatásként pedig élvezhetjük a testi egészséget, mikor a belső szerveink jól működnek, a keringés (vér, nyirok, energia) szabadon áramlik és egyensúlyban vannak az elemek.

Az új évezred hajnalán ismertem meg a jógát. Akkoriban csak a fizikai karbantartás miatt ászanáztam. 2017-ben elkezdtem egyéni ájurvédikus jógaterápiára járni, ami beszippantott a jóga világába és annak mélyebb rejtelmeibe. A budapesti Asram Jógaközpontban szereztem meg a nemzetközi jógaoktatói “Yoga Alliance RYS200” minősítést, Gerinc és Női jóga alapelvekkel kiegészítve.

Majd 2021-ben elvégeztem a Himalájai Jóga Tradíció kétéves Női Jógaterapeuta képzését, valamint a Senior Jógaoktatói továbbképzést a Sivananda Jógaközpontban.

Részt vettem számos jógaterápiás szakmai konferencián és elvégeztem több olyan kurzust (pl. Angol jóga szaknyelv, Ájurvéda alapismeretek), melyek folyamatosan segítenek mélyíteni a gyakorlásomat. Végtelenül hálás vagyok ennek az életigenlő tudáshalmaznak és azoknak, akik ezt átadják nekem. Bűnnek érezném nem tovább terjeszteni, ezért remélem, a foglalkozásokon sikerül hozzájárulnom, hogy Te is könnyedén tedd azt, ami az életedet szolgálja, a jógamatracon innen és túl.

 

 

 

Azóta munkahelyet (többször is), lakóhelyet, teljes életmódot váltottam, elvégeztem egy önismereti tanfolyamot, life és business coach-képzéssel egybekötve, ahol megismertem az elakadásaimat, folyamatosan dolgoztam és jelenleg is dolgozom ezek megszüntetésén. Akkor határoztam el, hogy komolyabban szeretnék a jógával foglalkozni, elvégezni különböző jógaoktató képzéseket, és tudásomat hasznosítani, átadni másoknak, hogy mások életét is jobbá tegyem. Gyermekkorom óta küldetésemnek érzem, hogy segítsek másokon.

A Sarasvati Alapítvány ösztöndíjprogramja révén sikeresen elvégeztem a Női jógaoktató-képzést, ahol megbizonyosodtam arról, hogy a jóga az én utam. Nagyon sokat adott ez a tanfolyam, mind testileg, mind lelkileg, életem több terén értem el változásokat, de szeretném tudásomat tovább mélyíteni, tovább fejlődni, és még több embernek megmutatni a jóga testet, lelket és embert formáló hatását.

A hospitálás során a Mantra Jógastúdióban végre kipróbálhattam az Aerial jógát, ahol már az első alkalommal „új szerelmet” avattam! Alig vártam a következő alkalmat, hogy újra részt vehessek rajta! Sokat segít(ett) a stressz és a napi munka terheinek oldásában. Egyértelmű volt, hogy a továbbiakban az aerial jóga oktatásával is szeretnék foglalkozni, így elvégeztem az Aerial jógaoktatói tanfolyamot is.

Tanulmányaimat itt nem hagytam abba, elköteleztem magam a jóga irányába, elvégeztem a Senior Jógaoktatói, a Gerincterápiás jógaoktatói tanfolyamokat,  a Resztorative Aerial jógaoktatóit képzést, valamint folyamatban van az Ayurvédikus jógaterapeuta, gyermekjógaoktató és fasciális jógaoktató képzések megszerzése is.

 

 

 

Kinga

A hátterem az RSG világából illetve a művészi tornából szereztem, mindig is szerettem mozogni. A jógával több mint egy évtizede kerültem kapcsolatba. Különböző stílusokat gyakorolva folyamatosan keresem a kiegyensúlyozott gyakorlást, a matracon és azon túl.

Az oktatás során arra törekszem, hogy segítsem a résztvevőknek a fókuszát befelé irányítani, saját magukra egy biztonságos, elfogadó közegben. Hiszem azt, hogy nem szükséges előzetes tapasztalat, nem számít a kor vagy a nem, a jóga mindenkié. Az órámon a testtudatosságra fektetem a hangsúlyt, illetve hogy hogyan tudunk magunk felé kedvességgel és türelemmel fordulni, hogy ezt másoknak is tudjuk nyújtani. Szeretek az önfejlesztéssel foglalkozni, és inspirálni másokat, hogy merjenek megismerni és kipróbálni új utakat akár a matracon vagy azon túl…

My background is in gymnastics and I’ve always loved doing sports. With yoga, I like practicing different styles and am continuously seeking a balanced way of life, within and outside the yoga world. In my practice, I focus on helping students draw their energy inwards by creating a safe, comforting environment believing that yoga is for everyone, no matter their previous experience, gender, or age. When I teach, I emphasize awareness of the body, and how to move mindfully, motivated by being able to spread patience and kindness around the world. I love to explore and find discoveries in different areas of life and inspire others to do the same.

 

 

 

 

 

Csilla