• +36 70 560 5918 • hello@mantrajoga.hu

  • 1027 Budapest, Margit körút 31-33.

Kezeléseink

Vizes Tilda

Zen Shiatsu alapú jógaterápia, ájurvédikus masszázsok, nyirokmasszázs, cellulit masszázs, talpmasszázs

Mobil: 70/9485901

E-mail: vizestildayoga@gmail.com
Weboldal: www.tildayoga.hu

 

Regőci Gyöngyi

frissítő svédmasszázs, metamorf masszázs kezelés

Mobil: 70/9434340

Email: gyongyver.regoci@gmail.com

Zen Shiatsu alapú passzív jógaterápia

A Zen Shiatsu egy teljes körű ősi Japán kezelési rendszer, ami az emberi szervezetet teljes egészében, holisztikusan kezeli. A Zen Shiatsu alap filozófiája az, hogy csak akkor áll vissza az egészséget biztosító harmónia a szervezetben, ha a test minden területén és síkján helyre áll a tökéletes működés. Ezért is alkalmazz a Zen Shiatsu egy több rétű megközelítést a harmónia helyreállításához, így a Zen Shiatsu magába foglalja az izületi korrekciókat, az ujj akupresszúrát és az energetikai kezelést is.
A jóga gyakorlatokkal kombinálva abban is segít, hogy a beállított és korrigált testtartást a szervezetünk maradandóra tudja rögzíteni.
A kezelés mindig beszélgetéssel és diagnózis felállítással kezdődik. Ezek után az elmozdult ízületeket korrigáljuk, a passzív jógaterápia szükséges elemeit alkalmazzuk, majd a lágyszövetek átmozgatásával rögzítjük a korrekciót. Amennyiben szükséges célzott akupresszúrás pontkezelésekkel harmonizáljuk a szervezet funkcióit, legyenek azok alul vagy túl működések, végül pedig amennyiben igény van rá néhány jóga ászanával fejezzük be a kezelést és közben ezek helyes kivitelezését is megtanuljuk, amelyek arra hivatottak, hogy segítsenek abban, hogy a szervezet vissza tudjon szokni a jó tartásra és azt rögzítse is, így a kezelés hatásai maradandóvá váljanak.
A Zen Shiatsu egy teljes körű kezelési rendszer, mivel nem csak az ízületi korrekciókat foglalja magába, de az ujjakupresszúra és az energetikai kezelés művészetét is (ami Reikivel is párosul). A foglalkozások felépítése egyénileg mindenkinél eltérő, ezáltal természetesen az egyes elemek időtartama is változik egy-egy alkalom során.

 

 

Abhyanga

Az abhyanga a masszázsok királynője! Egy teljes testes olajos masszázs, mely kívül-belül kényezteti és harmóniába hozza a testet, s lelket egyaránt. Mentálisan oldja a felgyülemlett feszültségeket, fizikailag pedig a méreganyagok kiürülését segíti.
Ez a masszázs típus többnyire nem egy erőteljes, gyúró típusú masszázstechnika, hanem inkább simító, húzó, dörzsölő fogások kombinációja, ezáltal segítve elő az izmok ellazulását és a bennük megragadt esetleges feszültségek kioldását.
Az ayurvédikus masszázsok lényege, hogy az ayurvéda alapelvei szerint meghatározott személyiség- és testtípus alapján választjuk ki a megfelelő gyógyító olajat/olajokat, melyeket a masszázs során alkalmazunk.
A meleg olaj jólesőleg hat a fáradt idegrendszerre, nyugtatja és lecsendesíti az elmét. Oldja a nyirokerekben előforduló blokkokat, fokozza a nyirokkeringést, ezáltal segíti a felgyülemlett salakanyagok kiürülését a teljes szervezetből. Olyan területek is átdolgozásra kerülnek, melyek más masszázsok során jellemzően kimaradnak, ilyen a has és a mellkas masszázsa. A has masszázs kifejezetten áldásos hatással bír az emésztési problémákkal küzdőknek. A mellkas masszázsa pedig a hölgyeknek kiemelten fontos, hogy a nyirokkeringés megfelelő stimulálásával a méreganyag lerakódása megelőzhetővé váljon ezen a területen.

 

Shiroabhyanga

A shiroabhyanga, amely a fej, nyak és vállöv masszázsa fokozza a fejben a vérkeringést, ezáltal nyugtat, migrénes panaszok enyhítésére is hatásos, valamint a haj növekedését is serkenti.
A kezelés egy nagyon intenzív fejmasszázsal kezdődik, mely segíti a felfrissülést, és segítséget nyújt olyan problémák kezelésében, mint a fejfájás, migrén, idő előtti őszülés, korai kopaszodás, szemproblémák, álmatlanság stb. A nyak és vállöv átmasszírozásával kioldódnak az itt lévő izmokban elraktározódott feszültségek. Végül az arcmasszázs lépései során kisimulnak ráncaink, arcunkon felélénkül a vérkeringés, átjárja a frissesség és az üdeség.
Sokszor azonban stressz hatására, nem csak az arc és a vállöv területén keletkezik feszültség az izmainkban, hanem a teljes hát területén is. Ilyenkor jól esik a shiroabyanga kezelést egy teljes hátmasszázzsal kiegészíteni. Ennek hatásásra a hátizmok feszültsége oldódik, a gerinctartóizmok feszessége kienged és tartós kezelés esetén az ebből eredő idegrendszeri panaszok, mint a végtagzsibbadás, a derékfájás, isiász, de a nyakfájás is sikeresen kezelhetővé válik.

 

Padabhyanga

A padabhyanga a talpak, lábfejek masszázsa melyet kiegészítünk a teljes láb átmasszírozásával. Ez egy serkentő hatású masszázs, segít a fáradt lábakon és tonizálja azokat. Segíti a fáradt lábak regenerálódását, enyhíti a nehézség érzetet. Álmatlanság esetén is hatásos. Erősíti az érfalakat, ezáltal segítséget nyújt a visszérproblémák kezelésében. Sérülékeny, vékonyfalú érhálózat esetén azonban, fokozott óvatossággal végzendő a kezelés.
A meleg olajos masszázsnak köszönhetően a lábfej és a talp bőre puhává és üdévé válik, áldásos hatásai bőrkeményedés esetén is megmutatkoznak. Ülő és álló munkát végzőknek kiemelten fontos a lábak rendszeres masszázsa. Mindamellett, hogy felfrissít, egyaránt elősegíti a hosszú időn keresztül igénybe vett lábak regenerálódását, pihenését.
Mindezeken túl a talpakon rengeteg akupresszúrás pont található, így sok esetben rendkívül jótékony a talpak masszázsa, akkor is, ha valamilyen oknál fogva a test teljes masszázsa kontraindikált (ellenjavallott).

 

Navrakizi

A navarakizi kezelés – melyet egy teljes testes olajos masszázs előz meg – egy kiegészítő, lezáró masszázstechnika, amely során a teljes test átdörzsölésre kerül egy krémes, meleg (kókusz+zab) tejes-rizses batyuval. Ennek hatására a test méregtelenítése fokozódik, selymessé puhává varázsolja a bőrt azáltal, hogy megfiatalítja a felszíni bőrsejteket. Hűsítő hatása miatt kifejezetten javasolt pitta testalkatúak számára, valamint a meleg tavasz végi, nyári, őszi időben bárkinek jóleső lezárás a meleg olajos masszázs után. Rendszeres kezelés esetén jótékony hatásai segítenek az ízületi- és idegrendszeri panaszokon, valamint magas vérnyomás okozta panaszok enyhítésében. Különböző bőrproblémák esetén is hatásos. Gyógyír a kiszáradásra és a gyulladásra hajlamos bőrnek, valamint az aknés/pattanásos bőr egészségének helyreállításában is segítséget nyújt.
Kismamák és frissen édesanyává vált hölgyek számára különösen javasolt. Segíti a bőr rugalmasságának megtartását a várandósság során, így a striák kialakulása és elmélyülése megakadályozható vagy csökkenthető (egyéni hajlamtól függően). A baba érkezése után elősegíti a bőr visszahúzódását és gyors regenerálódását, főként a has területén, továbbá elősegíti a belsőszervek visszarendeződését.

Metamorf  masszázs/kezelés

A metamorf masszázs gyógyító technikája finoman oldja a lelki blokkokat, traumákat. A főszerep a lágy finom érintésen van, mely a kézfejen, lábfejen és az arcon történik. Az életünk során minket ért lelki sérülések elraktározódnak a tudatalattiban, és a testünkben is információként. A metamorf masszázs technika olyan gerinc reflexiós pontokat érint, amelyek a vegetatív idegrendszerre hatva elősegítik ezeket a sérüléseinket felszínre hozni és meggyógyítani. Kíméletes, ugyanakkor nagyon hatékony módszer.
Az első kezelés egy beszélgetéssel indul, megbeszéljük mi történik a kezelés során, mik azok a területek ahol gyógyulni szeretnél. Szóbeli terápia ugyanakkor nem történik, a technika önmagában fejti ki hatását. Kívánó kiegészítője bármilyen orvosi vagy természetgyógyászati kezelésnek, illetve nagyon hasznos eszköz lehet az önismereti úton járóknak is.
A kezelés ára: 8 500 Ft, 90 perc, beszélgetéssel együtt.
A gyógyulási folyamat beindulásának érdekében javasolt elsőre 3 héten belül 3 kezelést elvégezni. Ennek a “kezdő” csomagnak az ára 23 000 Ft.
Bejelentkezés Gyöngyinél: 06 70 9434340

Frissítő svédmasszázs

A svédmasszázs fő célja a lazítás: lazítja az izmokat, csökkenti a test feszültségét, és ezáltal jó hatással van az általános közérzetre, a mentális feszültség is csökken. A masszázs öt alapfogása: simítás, gyúrás, dörzsölés ütögetés és a rezegtetés: ezeket a páciens igényeihez mérten végezzük erősebben vagy gyengédebben, olajjal vagy krémmel.

Hatékony segítség izomfeszültség, kötött izomzat, stressz okozta hátfájás, nyakfájás esetén. Komolyabb mozgásszervi probléma esetén javasolt inkább gyógymasszőrhöz fordulni.

A masszázs ára:

60 perc : 8000 Ft

90 perc: 10 000 Ft

Mindkét kezelés teljes testen történik, a 90 perces masszázs alaposabb, több idő van az izmok teljes ellazítására. Kérésre végezhető rövidebb masszázs is, csak a háti, nyaki területen, ez külön egyeztetés kérdése.

Bővebb információ és bejelentkezés:

Gyöngyi  06 70 9434340

 

Cellulitmasszázs

A cellulitmasszázs egy olyan különleges masszázstechnika, melynek egyes fogásai emlékeztetnek a
svédmasszázsra, azonban a céljuk a zsírsejtek úgynevezett fellazítása / összetörése, hogy a bennük
tárolt méreganyagok a nyirokkeringésbe ürülve elhagyhassák a szervezetünket.
A cellulitmasszázs jellegéből adódóan elsősorban a test bizonyos részeire lokalizálódik:
 comb
 has
 fenék
 karok
A leginkább narancsbőrként ismert bőrkép kialakulásának hátterében sokszor a nem
megfelelő módon működő nyirokrendszer is állhat. De az okok sokrétűek, és sajnos össze is
adódnak, melyek a következők:
⦁ mozgáshiány
⦁ helytelen táplálkozás
⦁ nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása
⦁ stressz
⦁ öröklött hajlam
⦁ fogamzásgátló tabletták
Először szükséges felmérni a kötőszövet állapotát, adottságait. Ahhoz, hogy hosszantartó
eredményeket érhessünk el, a masszőrnek tudnia kell a kliense táplálkozási szokásairól, életmódjáról,
a folyadékbevitel mértékéről, betegségekről stb.
A cellulitmasszázs a bőr és a kötőszövet feszesítésében segít, ezért az eredmények jellemzően
centiméterekben is mérhetőek, de leginkább esztétikai látványban mutatkozik meg hatása. A
masszázs hatására a hajszálerek aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a szövetek
hőmérséklete, mely folyamatok mind azt szolgálják, hogy a sejtek anyagcseréje felgyorsuljon, a
méreganyagok felszabaduljanak és végül majd kiürüljenek a szervezetből.
Ezt a hatást lehet még fokozni azokkal a masszázskrémekkel, amelyekben a megfelelő gyógy/növényi
anyagok hatékonyabbá képesek tenni a folyamatot. A bőr struktúrája visszanyeri fiatalságát,
rugalmas és ragyogó lesz.
A masszázst csak kúraszerűen érdemes alkalmazni, és bár a 10 alkalom az, melyet általában
javasolnak, természetesen minden ember más és más. Általánosságban elmondható, hogy a bőr
állapotától függ hány alkalomra (pl.: 7-10 ) és milyen időtartamra (pl.: 60/90 perces) lehet szükség.
Ezt mindig egy előzetes állapotfelmérés alkalmával egyeztetjük közösen a vendéggel.

Árak:
60 perces kezelés: 8500 Ft/1 alkalom, 8000Ft/5 alkalmas kúra esetén, 7500/10 alkalmas kúra esetén
90 perces kezelés: 12000Ft/1 alkalom, 11300Ft/5 alkalmas kúra esetén, 10600Ft/10 alkalmas kúra
esetén