• +36 70 560 5918 • hello@mantrajoga.hu

  • 1027 Budapest, Margit körút 31-33.

Lazíts a munkahelyeden is – office jóga

A jóga egyre népszerűbb, rengeteg jógastúdió kínál változatos tematikájú órákat, jógázunk a szabadban, fesztiválokon, otthon a kertben vagy a gyermekek az iskolában. Miért ne jógázhatnánk az irodában is?

Egyre több vállalat tartja fontosnak a munkavállalói testi és szellemi frissességét, így a cég telephelyén biztosít helyet és időt a jógázásra, sőt sok esetben juttatásként is adja a dolgozóknak az ingyenes jógázási lehetőséget, a munkaidő részeként.

A jógastúdió hangulatát, berendezését persze nehéz egy kiürített tárgyalóban vagy jobb esetben tornateremben megteremteni, egy jó oktató azonban így is újjá tudja varázsolni a résztvevőket. Az óra csapatépítésre is kiváló alkalom, főleg ha páros gyakorlatokkal, nyújtózásokkal színesítjük az órát.

Az egész napos irodai munka nagyon megviseli a testet, a helytelen testtartás miatt megrövidülnek a hátizmok, aránytalanul terheljük a derekunkat, elnehezül és kötötté válik a csípő. A mellkas izmainak rövidülése, a gyakori stresszhelyzetek miatt felületesebbé válik a légzés, csökken a tüdő oxigénfelvevő kapacitása.

Bármilyen munkakört is végzünk az irodában, szinte biztos, hogy a nap során rengeteg inger érkezik: emailek sokasága vár válaszra, közben megbeszélések, telefonok adnak azonnal megoldandó feladatokat. Elménk alkalmazkodik a felgyorsult világhoz, és bámulatos sebességgel tudunk váltani az információk között, egyszerre több dologra figyelni. Egyre nehezebb viszont lelassulni, elcsendesedni, kikapcsolni, önmagunkra figyelni.

A jóga komplex megoldást kínál az irodai munka testi és szellemi igénybevételének ellensúlyozására. Erősíti és nyújtja is a testet, javítja a tartást és megtanít újra helyesen lélegezni. Relaxációs gyakorlatokkal segítjük az elmét megnyugodni, elcsendesíteni a gondolatokat. Az office jógán különös hangsúlyt fektetünk a stresszoldó technikákra, így a dolgozók kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek lesznek, és a munka is hatékonyabb lesz utána.

Oktatóként az a tapasztalatom, hogy nagyon hálás és lelkes csapat várja a jógaórákat az irodában, mosolyogva állnak fel a matracról a gyakorlás után. Remélem folytatódik a pozitív tendencia, és minél több helyen kapnak ilyen lehetőséget a dolgozók!

 

Ha nálatok még nincsen és szeretnél rá lehetőséget biztosítani a csapatodnak, akkor keress minket! Irodai jóga programunk részleteit itt találod: https://www.mantrajoga.hu/office-joga/